החברה
ממוקמת בשיקאגו, הודיעה שחובותיה על הנכסים עומדים על 900 מיליון דולר, וחובות האיגוד עומדים על 58 מיליון דולר. בנוסף, היא עומדת בפני חובות על סך 3.07 מיליארד דולר, שצפויים להתפתח בשנה הבאה.
אך בהתחשב בשיעור המכירות החלש בקניונים, הנהלת הקניונים חוששת שהיא לא תוכל לממן מחדש את הלוואותיה, בכדי להשיג את המזומנים להם היא זקוקה נואשות.
באוגוסט, הודיעה החברה שהיא מתכננת למכור חלק מנכסיה, כדי שתוכל לשלם את חובותיה. החברה מנהלת יותר מ- 200 קניונים ב- 44 מדינות בארה"ב הכוללים את "פאראמוס פארק מול" בניו ג'רזי, "קומברלנד מול" באטלנטה, "ווטר טאוור פלייס" בשיקאגו ו"גלנדייל גלריה" בקליפורניה.
מומחים לנדל"ן מסחרי אומרים שהנהלות קניונים גדולות ורבות עלולות למצוא את עצמן באותו מצב. לחלקן ישנן חובות מצטברים עצומים, שיחודשו ויגדלו במהלך 2009.
אם ג'נרל גרות' אכן תצהיר על פשיטת רגל, פרופיל הנדל"ן של החברה עלול להישבר והקניונים שברשותם ירכשו על ידי הנהלות קניונים אחרות, אמר איוון פרידמן, נשיא חברת יועצי ההשקעות RCS.
"לג'נרל גרות' יש מספר נכסים בעלי ערך רב מאוד", הוסיף פרידמן.
על אף שפרידמן אומר שסגירת קניון הוא מקרה מאוד נדיר, הוא הזהיר שקניון שהוא לא בתפוסה מלאה, או כמעט מלאה, מהווה אתגר לא קטן בפני החברה שמנהלת אותו.
הכלכלה המדאיגה, הכריחה אמריקאים רבים לצמצם את הרגלי הקניות שלהם. וכתוצאה מכך, הכריחה בעלי חנויות רבים ורשתות גדולות לסגור את חנויותיהם.
שיעור החנויות הריקות בקניונים אזוריים עלה ב- 6.6%, העלייה הדראסטית ביותר מאז תחילת 2002. בקניונים מסוימים, התפוסה צנחה מתחת ל- 75%.
"אפשר להשאיר קניון פתוח כאשר תפוסתו עומדת על 60-70%" אמר פרידמן. "אך כשהתפוסה יורדת מתחת ל- 40%, הקניון מוכרח להיסגר".
"אנחנו כרגע נמצאים בצונאמי בתחום הנדל"ן". סיכם פרידמן את דבריו.