קולטריין, בן 20, הכוכב המרשים של האפוס הקולנועי "התבגרות" (Boyhood) שלריצ'רד לינקלייטר,שיעלה לאקרנים בישראל ביום חמישי הקרוב, לוהק לתפקיד הראשי בסרט כשהיה בן שש בלבד. הבמאי האמריקאי המוערך, שחיפש ילד מטקסס שמשפחתו תסכים לקחת חלק בפרויקט קולנועי חסר תקדים שיצולם במשך 12 שנים, התוודע לקולטריין הצעיר לאחר שסוכן שחקנים ראה פרסומות בכיכובו והמליץ עליו. בתחילה היסס, אבל אחרי שראה את הציור המאולתר של קולטריין השתכנע לינקלייטר כי הוא המועמד המתאים.
ציג סיפור התבגרות אמריקאי בצורה חדשנית ומקורית. העלילה מספרת את סיפורם של זוג הורים גרושים (אית'ן הוק ופטרישיה ארקט), המנסים לגדל את בנם בדרך הטובה ביותר שביכולתם.
הסרט עוקב אחר התפתחותו הנפשית והפיזית השינויים בחייו, אך ייחודו בכך שהשחקן, אלן קולטריין,באמת התבגר מול המצלמה -כיהסרט צולם במשך לא פחות מ-12 שנים. למרות שזהו סרט עלילתי ולא דוקומנטרי, לינקלייטר נתן למציאות להשפיע על תכנו וצורתו מעבר למקובל בסרטים העלילתיים: כשהתחיל לעבוד עם השחקן בן השבע לא יכול היה לצפות איך יראה בגיל 19, בעת סיום הצילומים.